10 креативни декоративни финиш идеи

Колко пъти си обмислял да трансформираш голите си стени в нещо впечатляващо? А, пробвал ли си с декоративни мазилки?

Декоративната обработка е изкуство, получено от използването на методи за боядисване, които придават изкуствена визия на стената за да изглежда сякаш е от метал или дърво, или дават архитектурна естетика.

Ето 10 идеи как да превърнеш стените си в произведения на изкуството, с помощта на италианските декоративни мазилки :

 

1.Вдъхнови се от любимите ти тъкани и материали  

 

Независимо дали харесваш грубите платове, морска трева или кадифената материя на кожа и велур, има много техники да бодясаш стените си. Само трябва да намериш желаните платове и материали, които да вдъхновят художника в теб. Тук разнообразието от декоративни мазилки ще помогне да направиш правилния избор за всяка стая.

 

Декоративната мазилка в трапезарията

 

2.Деним

 

Обичаш визията на любимите ти джинси? Защо не пробваш техниката за боядисване тип деним – този малък шарен финал може да бъде постигнат с малка четка, влачеща се вертикално и хоризонтално, образувайки ефект, подобен на небрежен деним. За любителите на този интересен ефект, венецианската мазилка би била страхотен акцент на всяка стена.

 

Синя декоративна мазилка

 

 

3.Използвай тавана си за да добавиш възхитителна декоративна мазилка – Венецианска, Травертино или перлена

 

Не пропускай възможността да превърнеш скучния бял таван в изцяло нов цветен свят. Оригиналните окачени тавани са перфектни за финиш с изящна текстура, която да изпъква или да прелива със стените.

 

Спалня с декоративна мазилка

 

4.Мраморни колони и архитектурни детайли

 

Винаги си искал интериор, излъчващ класа и лукс, но цената на подобни  материали е прекалено висока? Погледни декоративните решения в този величествен стил, имитиращи мрамор и превръщащи в така желаната разноцветна красота стените, само с четки за боядисване и правилните бои.

 

Мрамор и декоративни мазилки

 

5.Старият стил на новия ти дом

 

Харесваш Средиземноморския стил? Дълбочината на цветовете, ретро полъхът и годините, натрупани в багрите могат да бъдат постигнати с декоративните техники тип „патина“ и докато осъзнаеш ще бъдеш пренесен в неостаряващата Тоскана.

 

Декоративните мазилки екстериор

 

6.Кожа и велур – изящество и лукс

 

Богат автентичен стил, докосващ и най-капризните – абсолютно постижим с правилния комплект инструменти и декоративни мазилки.

 

Червени стени с декоративни мазилки

 

7.Гипс за провинциален интериор

 

В много европейски домове, а дори и в ранните американски, гипсът е бил главният материал, използван за стените. Днес гипсокартонът е завършекът на повечето интериори, но ако обичаш провинциалният стил – опитай с нашите декоративни мазилки и бои.

 

Декоративните мазилки

 

8.Пренеси природата в интериора

 

Още един прекрасен начин да използваш декоративните мазилки като финиш, с който да минимизираш дървета, скали и дори тухли с творчески бетон, гипс и облицовъчни системи, които после са боядисани. Чудесна идея за баня е стена, приличаща на речен камък, посредством използването на скали от стъклопласт, които са боядисани да изглеждат като естествени. Тухлите в трапезарията също могат да бъдат изградени без зидар благодарение на декоративните обработки и техники.

 

Декоративна мазилка оригинална

 

9.Външни идеи за декоративни мазилки

 

Вътрешният двор, терасата и останалите отворени пространства са идеални за подобни техники. Провинциален  гипс, пустинни нюанси и морски детайли, прибавени към циментовата замаска са чудесни допълнения и могат да се получат само с разновидностите на декоративните мазилки. Ще се изненадаш как подобни детайли като морски камъчета, миди, охлювчета, полускъпоценни камъни, стъкла ще разчупят ежедневният екстериор и ще възродят релаксиращата атмосфера.

 

Екстериорът и декоративните мазилки

 

10.Използвай декоративните мазилки от каталога на Новаколор и техниките, показани стъпка по стъпка за да изградиш творение на изкуството у дома.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !