Как да боядисваш като професионалист

Да пребоядисаш стените на интериора е най-лесният начин да освежиш едно място. Но този проект може бързо да се превърне в кошмар, ако не си достатъчно предпазлив. За прекрасно изглеждащи стени без да си късате нервите следвайте тези съвети при следващото боядисване и ще останете приятно изненадани, колко забавно и разтоварващо може да бъде едно такова начинание.

 

Боядисването вкъщи далеч не е най-забавното и популсъвети, как да боядисваме като професионалистярно нещо, с което да се занимаваш  и причините са очевидни. Няма по-добър и достъпен начин да освежиш стаите си, от това да ги премениш в нови цветове. Имайте предвид ,че не е ужасно трудно начинание и не изисква специално обучение. Всеки може да боядисва стаи – всичко, от което се нуждае е малко търпение, практика и няколко полезни съвета. Тези съвета могат да помогнат дори на новаците да постигнат професионални резултати.

 

Следвайте тези препоръки и не само, че ще боядисвате по-добре,но и ще работите по-бързо и прецизно:

 

1.Подгответе повърхността. Успешното боядисване започва със правиланата подготовка на плоскостта, която ще бъде боядисвана. Това означава, че трябва да се остърже, изшкури, изглади и запълни всяка дупка, цепнатина, вдлъбнатина и несъвършенство по стената.

 

2.Цветът на грунда. Подготвянето на стените и таваните с грунд е задължително, независимо дали боядисваш на ново или пребоядисваш. Важно е да се грундира всеки път, когато се нанася нова боя. Грундирането има три основни функции. Първо, спира изцяло боята от разтичане. Второ, позволява нанасянето на само един слой боя. Трето и най–важното –  подобрява прилепването на боята, като перфектно редуцира мехурите и лющенето. Професионалните бояджии оцветят грунда в цвят, подобен на цвета на боята чрез смесване на малка част от горният слой боя в самия грунд. Този малък трик чудесно ще подчертае способността на боята  напълно да скрие грунда по стените. Могат да се намерят бои, които съдържат грунд, но въпреки всичко нищо не покрива толкова добре или подобрява слепването толкова качествено както чистия грунд

 

3.Използвайте плат, а не за найлони. Найлоните осигуряват евтин начин да предпазите пода и мебелите от пръските на боята, но ще бъде много по-ефективно да инвестирате в платнени покривала. Платната са изключително издръжливи и устойчиви на късане. Те лягат гладко и има доста по-малка вероятност да се спънете в тях. Платна абсорбират капките от боя, за разлика от  найлоните, които стават хлъзгави, когато се накапят. Платната се сгъват лесно около ъглите и вратите –  нещо невъзможно за найлоните. Освен това повечето найлони трябва се изхвърлят след употреба, а платната може да използвате многократно.

 

4.Снабдете се с разтягаща се дръжка за валяка.

 

5.Съхраняване в хладно помещение. Ако сте готови с боядисването за днес, но все още имате да довършвате за утре, не е нужно да минавате през целия трудоемък процес на чистене на четките и валяците. Вместо това, просто почистете леко излишната боя от четката или валяка и внимателно ги приберете в найлонова торбичка. Ако е необходимо изполвайте две торбички, след това ги поставете на хладно за да се запазят свежи за другият ден. Това може да звучи малко странно, но е изключително ефективно и полезно – така през нощта те не изсъхват и може да ги ползвате отново в отличен вид. На следващият ден разопаковайте четката или валяка 30 минути преди да започнете боядисването и то ще бъде готово за употреба. Всъщност тази практика може да се прилага и няколко дни при тези условия за наистина амбициозен проект.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !