Как да изберете декоративна мазилка за коридора

Коридорът е често пренебрегвана част от интериорния дизайн на жилището. Но декорацията на стените в дизайна и подреждането на коридора играе не по-малка роля от избора на подходящи мебели за цялото жилище. Правилно подбраният облицовъчен материал визуално ще разшири пространството, ще създаде настроение, ще придаде индивидуален характер на жилището. И не на последно място, коридорът е първият досег на гостите с вашия дом, като по този начин, той създава и първото впечатление за вас, като негови собственици.

Мазилки-за-коридор-1-вариант

Избор на декоративни мазилки за коридор

Дълго време декорацията на коридор или изобщо на интериора с помощта на мазилка се считаше за остарял и неатрактивен подход. Съвременните декоративни мазилки за коридор обаче промениха това виждане в момента те са сред най-популярните облицовки, използвани в модерните интериори.  

Кои декоративни мазилки за коридор да изберете?

Разбира се, не трябва да правите избора на стенно покритие, без необходимата информация. По-долу ще ви представим няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате декоративна мазилка.

Характеристики на стената и възможност за полагане на мазилка

Някои видове облицовъчни смеси (например, венецианска мазилка) са подходящи само за идеално гладки и добре подготвени повърхности. За стени с малки дефекти, перфектното решение е декоративна мазилка с текстура. Нейните гранули ще скрият незначителните несъвършенства на стената. 

Този тип мазилки пасват идеално на основи от бетон и тухла.

Мазилки-за-коридор-2-вариант

Температурни условия в помещението

Коридорът, особено в частните домове, е подложен на температурни промени, породени от честото отваряне на вратата и притока на студен въздух. В такива случаи е по-добре да изберете мазилка, в чийто състав влизат вещества, устойчиви на температурни промени. Струва си да се обърне внимание на смесите, съдържащи силикон.

Наличното пространство

Колкото по-голяма е площта на стената, толкова по-големи са разходите за покритието ѝ. Този фактор трябва да се има предвид преди избора на декоративната мазилка. 

Добър баланс между цена и визуален ефект е полагането на текстурирана мазилка само в горната част на стената. По този начин не само ще намалите бюджета за стенното покритие, но и ще създадете уникален индивидуален дизайн в коридора. Прочтете повече за декоративни мазилки

Избор на декоративни мазилки за коридор

Кои декоративни мазилки за коридор да изберете?

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !