Как да изберете декоративна мазилка за коридора

Как да изберете декоративна мазилка за коридора

Коридорът е често пренебрегвана част от интериорния дизайн на жилището. Но декорацията на стените в дизайна и подреждането на коридора играе не по-малка роля от избора на подходящи мебели за цялото жилище. Правилно подбраният облицовъчен материал визуално ще разшири пространството, ще създаде настроение, ще придаде индивидуален характер на жилището. И не на последно място, коридорът е първият досег на гостите с вашия дом, като по този начин, той създава и първото впечатление за вас, като негови собственици.

Мазилки-за-коридор-1-вариант

Избор на декоративни мазилки за коридор

Дълго време декорацията на коридор или изобщо на интериора с помощта на мазилка се считаше за остарял и неатрактивен подход. Съвременните декоративни мазилки за коридор обаче промениха това виждане в момента те са сред най-популярните облицовки, използвани в модерните интериори.  

Кои декоративни мазилки за коридор да изберете?

Разбира се, не трябва да правите избора на стенно покритие, без необходимата информация. По-долу ще ви представим няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате декоративна мазилка.

Характеристики на стената и възможност за полагане на мазилка

Някои видове облицовъчни смеси (например, венецианска мазилка) са подходящи само за идеално гладки и добре подготвени повърхности. За стени с малки дефекти, перфектното решение е декоративна мазилка с текстура. Нейните гранули ще скрият незначителните несъвършенства на стената. 

Този тип мазилки пасват идеално на основи от бетон и тухла.

Мазилки-за-коридор-2-вариант

Температурни условия в помещението

Коридорът, особено в частните домове, е подложен на температурни промени, породени от честото отваряне на вратата и притока на студен въздух. В такива случаи е по-добре да изберете мазилка, в чийто състав влизат вещества, устойчиви на температурни промени. Струва си да се обърне внимание на смесите, съдържащи силикон.

Наличното пространство

Колкото по-голяма е площта на стената, толкова по-големи са разходите за покритието ѝ. Този фактор трябва да се има предвид преди избора на декоративната мазилка. 

Добър баланс между цена и визуален ефект е полагането на текстурирана мазилка само в горната част на стената. По този начин не само ще намалите бюджета за стенното покритие, но и ще създадете уникален индивидуален дизайн в коридора. Прочтете повече за декоративни мазилки

Избор на декоративни мазилки за коридор

Кои декоративни мазилки за коридор да изберете?

Още по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *