Перлени мазилки – различни видове

Полагането на перлени мазилки създава разкошно покритие за вашите стени. Независимо дали ще изберете да бъдат в интериора, или на фасадата, луксозното перлено сияние на тези стенни покрития ще привлича погледите моментално. 

Перлената мазилка е красива както за екстериори, така и в интериора 

Няма ограничение на това къде да положите перлена мазилка. Това декоративно покритие стои еднакво красиво както отвън на сградата, така и за вътрешни пространства. Разбира се, можете да заложите и на консистентна визия и да продължите ефекта на фасадата в рамките на дома си. 

Независимо от приложението на перлената мазилка, тя ви гарантира красив и деликатен завършек на стената. Единственото, което трябва да имате предвид тук е, че мазилките, предназначени за външна употреба, имат по-различен състав и характеристики от тези, които се полагат в интериора. Това се дължи на факта, че за всяко приложение изискванията към покритието са различни – когато става дума за фасади, мазилката трябва да е издръжлива на външни влияния и износоустойчива. От друга страна, при вътрешна употреба, износването и външните влияния са по-малки, но е от изключително значение мазилката да е максимално безопасна за здравето на хората, обитаващи помещението. Най-важното съображение в тази връзка е ниското съдържанието на летливи органични съединения (ЛОС) в състава на стенното покритие.   

Перлени-мазилки-2-светлосиня

Разнообразие от нюанси и ефекти

Класическата перлена мазилка при нанасяне придава на стената кадифен оттенък, разнообразен с характерните за перлите мек отблясък и жизненост. 

Разбира се, модерните покрития ви предлагат разнообразие от възможности, за да отговорят и на най-нестандартното решение за визия на вашите стени – външни или вътрешни. 

По отношение на цветовете, можете да изберете за основен цвят бяло, сребърно, бронз, злато, червено, както и да изберете индивидуален нюанс, който се постига с помощта на добавени пигменти.

Широка гама от възможности има и по отношение на избора на финиш за вашата перлена мазилка. Тя може да съдържа добавени метални пигменти или фини смоли, чиято пропорция варира, създавайки различна визия и  текстури на перлената мазилка – от мек матиран перлен оттенък до наситена велурена текстура с метален отблясък.    

Крайният резултат може да варира от класическия деликатен перлен оттенък, през перла с лек метален отблясък до постигане на покритие, поставящо декоративен акцент с наситена перлено-метална визия, която привлича вниманието. По този начин, в зависимост от индивидуалното ви виждане за интериора или фасадата, можете да заложите както на ненатрапчиво решение, с което да добавите светлина в стаята, така и да направите заявка за лукс и блясък, които да създадат жизненост и да добавят разнообразие.  

Как се нанася перлена мазилка?

Обикновено тези декоративни покрития се нанасят върху предварително обработена и грундирана повърхност, така че само да добавят ефектен финиш на стената. За повече информация, не се колебайте да се обърнете към нашите консултанти – те ще ви насочат и ще ви помогнат в избора на перлена мазилка. 

Разгледайте също и вътрешни мазилки

Перлената мазилка е красива както за екстериори, така и в интериора

Разнообразие от нюанси и ефекти

Как се нанася перлена мазилка?

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !