Шаби шик или колко кокетен може да бъде домът ни?

За тези от вас, които все още не са запознати с романтичните тънкости, които сътворяват шаби шик интериора, ви представяме един чудесен пример за малък апартамент, именно в този стил. И ако не сте почитатели на романтиката, десетките сантиментални аксесоари и флоралните мотиви, то поне може да се полюбувате на нежен интериор и спокойна атмосфера, изградени с правилните дизайнерски трикове. Затова разгледайте снимките по долу, а може и да намерите вдъхновение да освежите и вие апартамента си с пролетни цветове и английска изтънченост.

 

Венецианска мазилка и бял шик

 

Това кокетно жилище представлява работното студио на интериорния дизайнер Джейн Браун. Домът се намира в австралийския град Сидни, като е обграден от зеленина и определено се явява малко бягство от забързания мегаполис.

Венецианската мазилка тук определено не е акцент, затова пък белият цвят на стените е преобладаващ и отразяващ цялата слънчева светлина, която неограничено прониква в помещенията.

 

Кухня с венецианска мазилка

 

Освен бялото, разбира се, има и други допълващи нюанси, които напомнят на английската елегантност в интериора.

Матови финиши, теракотени плочки, пухкав текстил и много възглавници – това са едни от главните виновници са уюта в стаите.

 

Венецианска мазилка и бяла стена

 

Въпреки че мястото съвсем не е с голяма площ, светлите цветове, отвореното пространство и голямото огледало, облегнато на стената, създават илюзия за простор.

Жилището е наистина слънчево, но пък е помислено и за прекалено горещите дни, като на вратата е позиционирана специална бамбукова завеса, която да спира слънчевите лъчи и да пропуска разхлаждащият морски бриз.

 

Шаби шик и венецианска мазилка

 

Освен огледалата в различни размери и форми, интериорът е допълнен и с не малко зелени растения. 

 

Изкуство и венецианска мазилка на стената

 

Творческият усет на дизайнера не е пропуснал и произведенията на изкуството, които макар и в контраст с шаби шик визията, са сякаш допълващ детайл към белите стаи.

Освен саксийните растения, не липсват и обичайните шаби шик цветя – розите. 

 

Венецианска мазилка и цветя

 

Задължително пробвайте този закачлив стил в дома си, а преди това може да потърсите още вдъхновение в популярните блогове за интериорен дизайн.

Ако ви е било интересно, не пропускайте да прочетете за декоративни бои, вътрешни мазилки и мазилки за коридор.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !