Травертино – декоративна варова мазилка за каменен декор

Травертино – декоративна варова мазилка за каменен декор

 

Травертино е може би най-известният италиански термин в света на декора. Популярността си дължи на римското село Тибур и камъка травертин, който вдъхновява още ренесансовите фасади, а дори в наши дни е сред най-търсените визуални ефекти. Като резултат, декоративни решения, които предлагат визуална имитация на камъка, има не само за стенни покрития, но за подове, и дори тавани.

Камъкът травертин – световен фаворит за декорация 

Както вече споменахме, травертиновият камък е изключително популярен и се използва за декорация на много и известни забележителни сгради по целия свят. Ако трябва да дадем няколко примера, можем да споменем, че травертин е използван в базиликата Сакре-Кьор в Париж, в папската базилика Свети Петър във Ватикана и в кулата Уилис (бившата кула Сиърс) в Чикаго. 

Варови-мазилки-тип-травертино-1-лилаво

Защо варови мазилки тип травертин са толкова популярни?

Основната разликата между варови мазилки, тип травертин и голяма част от останалите декоративни стенни покрития, предлагани на пазара е, че травертино мазилката има не само декоративна функция. 

Благодарение на използването на вар като основа на травертино, този тип мазилки са естествени стенни покрития. Това означава, че те са дишащи, устойчиви са на образуване на мухъл и плесени. Тези характеристики, добавени към атрактивната визия, отреждат на травертино едно от първите места не само сред варовите мазилки, но сред всички стенни покрития изобщо.   

Как да последвате тенденциите с варови мазилки тип травертин?

Красотата на италианските варови мазилки тип травертино може да бъде приложена както за вътрешни, така и външни стени и тавани. 

Различните травертино декори, от които можете да избирате, балансират размера на праха, добавен към варовата основа с отлични естествени свързващи вещества. По този начин, можете лесно да постигнете разнообразие на външния вид на тези декоративни варови настилки. 

С травертино мазилка можете да постигнете леко състарена визия. В зависимост от финиша, който изберете и методът на полагане, завършекът на мазилката може да е пореста, гладка или пръскана. Декорите могат да варира, наподобявайки различни каменни облицовки. 

Тази италианска мазилка е изключително подходяща за полагане върху съвременни (леко или силно) текстурирани, циментови или бетонни елементи.

Камъкът травертин – световен фаворит за декорация

Защо варови мазилки тип травертин са толкова популярни?

Как да последвате тенденциите с варови мазилки тип травертин?

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !