Венецианската мазилка – какво не знаете за нея?

Венецианска мазилка - тайни

 

Днес ще ви разкажем малко повече за венецианската мазилка, тази частица от Италия, която освежава домa и му придава съвсем нов облик. Какво представлява всъщност тя? Кои са най-важните й свойства? И защо е толкова харесвана? Време е да научим отговорите на всички тези въпроси.

 

Венецианската мазилка произхожда още от времето на Римската империя. Най – голямо разпространение и популярност обаче тя получава през епохата на Ренесанса. Много от големите италиански художници през тези години са използвали мазилката за основа на своите фрески. Може би и оттам се налага представата за нея като нещо елегантно, стилно и присъщо за домовете на знатните хора и аристократите.

 

Венецианска мазилка - тайни 2

 

Истинската „рецепта“ за венецианската мазилка включва смесване на варова основа с мраморно брашно и след това полиране с восък. Разбира се, вместо мрамор е възможно да се вземат и други декоративни камъни (кварц, гранит), но по този начин мазилката доста ще се оскъпи.

 

Едно от най – големите предимства на венецианската мазилка е, че съдържа изцяло естествени съставки. Те позволяват на стената да диша и я предпазват от най-различни бактерии. Освен това самата мазилка не отделя никакви вредни за нас вещества. Тайните на текстурата пък се крият в играта на светлината. При определено положение, тя създава илюзия за прозрачност и вътрешен пламък. Това е един наистина невероятен визуален ефект, придаващ почти магически облик на помещението.

 

Венецианска мазилка - тайни 3

 

Важно е да се знае, че венецианската мазилка е подходяща предимно за вътрешни помещения. В дома тя ще се запази за доста дълъг период от време, без да изисква някаква специална поддръжка от ваша страна.

 

Венецианската мазилка е подходяща не само за интериора на дома, но и за стените на изящни хотели и ресторанти. Тя ще направи вашето помещение по-стилно и елегантно от всякога, излъчващо неподправена аристократичност. Вижте разнообразните предложения от италиански мазилки на Novacolor и изберете това, което би прилягало на вашия интериор.

Препоръчваме да разгледате и видовете мазилки за коридор, както и варови мазилки тип травертино.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !