Как да декорирате апартамент тип студио? /част 1/

Ако не разполагате с много пространство, защото живеете в апартамент тип студио, то това съвсем не означава, че не трябва домът ви да бъде вдъхновен от последните модни тенденции и да излъчва стил. Не забравяйте, че винаги може да изразите оригиналната си личност, комбинирайки правилно аксесоари, практични мебели и изящни декоративни мазилки. Разбира се, има и няколко хитринки, които ще ви бъдат полезни в декорирането на малкия апартамент и със сигурност ще спестят място.

 

Универсалните мебели

 

Декоративни мазилки за красив дом

 

В един малък дом е препоръчително мебелите ви да бъдат една идея по-универсални, за да можете да разширите употребата им. Например, малката дървена масичка на пода е идеална за следобеден чай с приятелите ви, а също така и за поставка за много от вещите ви, включително книги и текстил.

Стремете се да използвате максимално всяка една част от помещението. За тази цел може да направите висящи рафтове от самия таван.

 

Неутрални стени

 

Картини и светли декоративни мазилки

 

Неутралните стени имат така наречения „разширяващ“ ефект – правят помещението да изглежда по-просторно и голямо. Освен това светлите неутрални тонове могат винаги да се комбинират с разнообразни цветове и аксесоари. Ако сте привърженици на италианските декоративни мазилки, чувствайте се свободни да създадете класическата антична визия, дори в малко помещение.

 

Използвайте подвижни разделители

 

Декоративните мазилки и завесите

 

Завесите са чудесен пример как можете да разделите една стая на две отделни помещения, при това – абсолютно практично. Плъзгащите врати също са добър вариант, но за почитателите на романтичната визия, нежните завеси са за предпочитане.

 

Бели завеси на прозорците

 

Бели декоративни мазилки и бели завеси

 

Когато стават въпрос за малко помещение, най-добре е прозорците да бъдат без пердета и щори. Ако все пак държите на изтънчения стил, то е препоръчително да заложите на бели завеси.

 

Прагматичните алтернативи

 

Тапетите и декоративните мазилки

 

Бъдете креативни и експериментирайте с различни видове мебели. Като, например, вместо да се ангажирате с гардероб за дрехите си, изберете висящи закачалки. Така ще си спестите доста място, а и ще направите стаята малко по-пъстра.

 

Винаги можете да имате предвид тези съвети, когато желаете да освободите повече място в апартамента си или просто да обновите интериора. Вижте още по темата в следващата ни статия.
Прочетете повече за декорация за стена

 

 

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !