За цветовете и настроението

Знаете, че цветовете влияят на настроението ви, нали? Цветните нюанси на дома ви са способни да променят нивото на стрес и продуктивността ви. Стени, мебели, възглавници, завеси – всички те оказват психологическо въздействие върху нас, в зависимост от цветната си визия. Затова е важно да подбираме правилно и стратегически всички детайли в интериора, когато става въпрос за цветове. Декоративните мазилки имат огромно разнообразие от нюанси, благодарение на които ще разкрасите всяка стая.

Светлите тонове правят стаите да изглеждат по-просторни и големи, тъмните – смаляват визуално пространството.

Червените тонове са символ на любовта и страстта. Те събуждат енергията на стаята, но могат да бъдат и агресивни. За кухни и всекидневни пробвайте тъмните и дълбоки червени нюанси, винено червено и бордо. Чувствено червено е предпочитано и за спалня, съчетано с декоративна мазилка. Силният цвят е перфектен акцент, използван  за завеси и възглавнички.

 

Червена декоративна мазилка

 

Розовото е изключително романтичен цвят и доказано – успокояващ. Прекрасен избор за спалнята и банята.

 

Розова баня

 

Розови стени

 

Слънчевото жълто събужда позитивна нагласа към заобикалящият ни свят. Символизира щастието и слънчевите лъчи и ободрява. Изпълнените с живот ярки жълти нюанси са чудесни за кухнята и трапезарията. За малки стаи, без достатъчно естествена светлина – жълтото ще придаде топлина и жизненост, а декоративните мазилки в този нюанс ще допринесат за оригиналния и свеж вид на дома ви.

 

Жълти стени с декоративна мазилка

 

Синьото е един от най-предпочитаните цветове, тъй като е смятано за успокояващо.  И светлите и по-наситените тъмни тонове имат релаксиращ ефект, те се асоциират със ясното небе, морето и хубавото безоблачно време. По тази причина е често срещан цвят при баните и спалните. Тюркоазените възглавнички, вази и други части от обзавеждането  са подходящи за акцент във всекидневната. 

 

Сини плочки в банята

 

Цветни стени с декоративна мазилка

 

Зеленото е признат за най-успокояващия цвят за окото. Тоновете му се използват за всяка стая, защото символизират природата, земната топлина, релакса и вътрешната хармония. Различните нюанси на зеленото са страхотен избор за декорации. Комфортът за всекидневните е гарантиран, ако изберете маслено зелено. Креативност и удовлетвореност също попадат сред психологическите ефекти на разнообразните зелени тонове.

 

Зелени завеси

 

Декоративна мазилка в зелена стая

 

Богат и драматичен – лилавият цвят е любим на много жени, които искат да покажат увереността и престижа си. Виолетовите нюанси символизират лукса, но и креативността. По-меките и светли тонове като люляково лилаво биха придали нежна визия на спалнята ви. Бъдете умерени по отношение на интериора – лилавото е красив, пищен и остър цвят едновременно, а в съчетание с Венецианска мазилка ще се получи зашеметяваща визия.

 

Лилави акценти

 

Лилава стая

 

Енергичното оранжево е прекрасен избор за детски стаи и кухни. Смесица от червено и жълто – този ярък и магнетичен цвят не е толкова агресивен и е идеален за акцентите у дома.

 

Декоративни мазилки в оранжево

 

Декоративни мазилки в кухнята

 

Неутралните черно и бяло се прилагат навсякъде в интериора като база, която съвсем свободно може да се балансира с контрастиращи тонове. Може да акцентирате с ярки и пъстри мебели и да създадете един изключително стилен и модерен вид на стаята ви. Черното и тъмно кафявото в малки дози придават дълбочина, а бялото символизира чистотата и съвършенството и е идеално за малки пространства.

 

Черни стени и декоративна мазилка

 

Бели стени с декоративна мазилка

 

Декоративни мазилки черно и бяло

 

Шоколадово кафяво, нюанси на ръждата и други тъмни цветове помагат на стаите да изглеждат по-уютни, интимни и топли. Разнообразието от ефекти при декоративните мазилки ще ви помогне да създадете правилния нюанс за вашата стая.

 

Декоративни мазилки хол

 

Дървени акценти в кухнята

 

 

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !