Една къща за срещи с историята и изкуството

Венецианска мазилка - история

 

Днес ще ви покажем една колоритна американска къща, която се превръща в събирателно място за любителите на историята и изкуството. Тя се намира в град Сан Крисчън, щата Мисисипи. Собственост е на Дани и Мери-Клеър Конуил, използващи я като място за прекарване на ваканциите. Това обаче е само едно от нейните приложения. В тази къща се провеждат ежегодните сбирки на местния исторически клуб. Сбирки, включващи обиколка на имота и следобедно парти в прекрасната градина. Разходките сред природата, игрите на крикет, хапките и изисканите коктейли правят деня още по-прекрасен за всички присъстващи.

Венецианска мазилка - история 2

Имотът е дело на популярния архитект Бари Фокс. Поглед отвътре бързо пренася посетителите в съвсем различни епохи. Дорийският фриз, включващ триглифи, исторически фигури и рисунки, е създаден в стила на древногръцката архитектура. Друг интересен елемент е венецианската мазилка, която е гладка като стъкло и прави гледката към извитите части на стените просто невероятна.

Венецианска мазилка - история 3

Във всекидневната могат да се видят разнообразни картини и декорации, украсявали някога старата яхта на собствениците. Оттам, внушително стълбище, както и елегантен асансьор, водят към втория етаж на къщата. На него се намират спалните на семейство. Тази на малкия син е в морски стил, като формата на леглото наподобява лодка. За двете по-големи момичета също е предвидено нещо специално. Тяхната спалня е боядисана в елегантно розово, пасващо перфектно на стила на всяка модерна млада дама.

Венецианска мазилка - история 4

Венецианска мазилка - история 5

Това обаче съвсем не е всичко. На третия етаж се намира стаята за гости, обзаведена в бели и кремави нюанси. В съседство има игрални зали, в които децата могат да се забавляват и да прекарват свободното си време. А към тях е направена и елегантна тераса, идеална за пълноценна почивка и отдих на чист въздух.

Венецианска мазилка - история 6

Имотът невинаги е притежавал днешния си перфектен вид. През 2002 година той е сериозно повреден от ураганът „Катрина“. Семейство Конуил обаче бързо успяват да предприемат необходимите възстановителни процедури и дори да направят множество подобрения в обзавеждането, които превръщат тази къща в истински шедьовър на изкуството.

Венецианска мазилка - история 8

Прочетете още за декоративни бои

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !