Как да декорирате спалнята в италиански стил

Италианският стил е синоним на висша класа не само в модата, но и в интериора. Изисканият завършек на спалнята може да се постигне лесно стига да знаете малките тайни в декорирането с декоративни мазилки.

Италианските нотки в дизайна всъщност са доста семпли – комфорт, подреденост и светлина. Има различни начини да постигнете тази визия, в зависимост от площта, светлината в стаята и разбира се – бюджета.

Може да избирате между няколко типа италински спални, съчетани с различните видове декоративни мазилки:

 

Декоративни италиански мазилки

 

Провинциален стил – идеален, ако имате голяма спалня. Повече място, свеж въздух и естествена светлина плюс дърво, меки пастелни тонове и любимият античен ефект с венецианска мазилка.  Текстилът е решен в бело, светложълто или шампанско – цветове, проускащи слънчевите лъчи. Теракотът може да е изборът ви за подова настилка, а свещниците са чудесен акцент в старинната визия.

 

Италианска спалня с декоративна мазилка

 

 

Старинен ефект с декоративни мазилки

 

Минималистичен стил – правилният избор, ако живеете в апартамент. Минимално количество мебели за максимален лукс. Идея за контрастиращ елемент са искрящите платове. Текстурирането не е препоръчително, но светлите цветове са почти задължителни и тук. Подът най-често е дървен и едноцветен. Насочете се към металическите акценти в декорирането и стените, използвайте Травертино и перлени мазилки.

 

Декоративна мазилка в спалнята

 

Контемпоръри стил – Традиционните акценти тук са плочките за подова настилка, които може контрастират на останалия интериор. Старите италиански легла от ковано желязо ще придадат интересен старинен вид на модерната спалня. Разгледайте и нюансите, придаващи античен матов ефект тип Тоскана – една от разновидностите на декоративните мазилки.

 

Модерна спалня и скосен таван

Тъмни нюанси с декоративната мазилка

 

 

 

 

 

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !