Патина ефект

патина ефектЕфектът „патина“ създава усещане, че стената е „остаряла“ и оставя впечатление за много по-дълбоки детайли. Традиционният патина ефект придава меден цвят на стените, прилично на вековни статуи, които позеленяват с течение на времето.

 

Основен патина ефект

Най-простата патина създава най-ефектното покритие и придава старинност до съвършенство, особено на местата, където стените срещат прозорци, ръбове или други сечения. Състаряването на стените с патина всъщност много прилича на жълтите страници на вехта книга. Как се постига това? Патината е полупрозрачна боя, която може да се нанесе върху съществуваща боя или мазилки, или върху нова повърхност, на която може да се придаде различен релеф в зависимост от желания краен ефект.
Патината се нанася на една или две ръце с претъркване и може да има различни цветове и оттенъци – включително и медни, златисти и сребристи. Ключовият момент на полагането е да се работи на малки площи, за да се следи внимателно ефекта от боядисването и състоянието на вторият слой боя, за да бъде той изтъркан навреме преди да е изсъхнал. Всяка текстура на стената – като например гипсова мазилка, ще бъде подсилена от по-тъмният слой на боята, която нанасяте.

 

За постигане на наистина качествен „патина“ ефект използвайте продуктите от нашия каталог.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !