Патина ефект

Патина ефект

патина ефектЕфектът „патина“ създава усещане, че стената е „остаряла“ и оставя впечатление за много по-дълбоки детайли. Традиционният патина ефект придава меден цвят на стените, прилично на вековни статуи, които позеленяват с течение на времето.

 

Основен патина ефект

Най-простата патина създава най-ефектното покритие и придава старинност до съвършенство, особено на местата, където стените срещат прозорци, ръбове или други сечения. Състаряването на стените с патина всъщност много прилича на жълтите страници на вехта книга. Как се постига това? Патината е полупрозрачна боя, която може да се нанесе върху съществуваща боя или мазилки, или върху нова повърхност, на която може да се придаде различен релеф в зависимост от желания краен ефект.
Патината се нанася на една или две ръце с претъркване и може да има различни цветове и оттенъци – включително и медни, златисти и сребристи. Ключовият момент на полагането е да се работи на малки площи, за да се следи внимателно ефекта от боядисването и състоянието на вторият слой боя, за да бъде той изтъркан навреме преди да е изсъхнал. Всяка текстура на стената – като например гипсова мазилка, ще бъде подсилена от по-тъмният слой на боята, която нанасяте.

 

За постигане на наистина качествен „патина“ ефект използвайте продуктите от нашия каталог.

Още по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *