Съхранявате ли безопасно старите кутии от боя?

Вероятно знаете, че заради химикалите, които се съдържат в боята, при нанасянето ѝ тя може да навреди на вашето здраве. Летливите органични съединения, съдържащи се в боите могат да доведат до главоболие, отпадналост и дори по-сериозни симптоми. 

Тези съединения могат да се отделят във въздуха на помещението не само докато нанасяте боята, но и след като тя вече е положена. По тази причина е препоръчително, когато боядисвате затворени помещения, да избирате безвредна боя, която е специално създадена за интериорна употреба и има значително по-малко отражение върху организма.

Като допълнение към горното обаче, има и още нещо, което трябва да имате предвид, когато работите с боя, а именно, нейното съхранение. 

Безвредна боя 2 - ремонт

Опасности при съхранение на кутии от боя в мазето 

Когато ремонтът приключи, обикновено остават неизползвани кутии с боя. Разбира се, те обикновено се съхраняват в мазето, не само защото могат да бъдат опасни, но и за да не заемат пространство в апартамента. 

В което и мазе да влезете е почти сигурно, че ще намерите поне една кутия, в която има боя, а това може да бъде опасно за вас и останалите обитатели на сградата, особено ако не сте използвали безопасна боя. 

В много сгради приземните помещения и дори мазетата се използват активно за търговска дейност, за репетиции на музикални групи, като работилници, като арт ателиета и други. Но дори и мазето във вашата сграда да не се използва по този начин, естествената конвекция на въздуха все пак ще разнесе летливите органични помещения нагоре по етажите към жилищните зони.  

Как да съхранявате безопасно кутиите с боя?

Докато боята е прясна и кутията – нова, можете лесно да я запечатате достатъчно плътно. Когато става дума за стари кутии с боя, която се намира по целия капак и самата кутия, вероятно ще ви е трудно, дори невъзможно да я отворите отново. По тази причина, може би най-доброто решение е да изхвърлите кутиите. Ако обаче използвате безопасна боя или за вас е изключително важно да запазите цвета, който се използвали, препоръчваме да запечатате добре кутията и по възможност, да я съхранявате в контейнер, който също се затваря плътно. Вижте повече за декоративни бои

Опасности при съхранение на кутии от боя в мазето

Как да съхранявате безопасно кутиите с боя?

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !