Ефектното завръщане на декоративните мазилки

Ефектното завръщане на декоративните мазилки

Ефектното завръщане на декоративните мазилки

 

Методите за стенна облицовка с декоративни мазилки се прилагат активно още от времето на Древна Гърция и Рим. Археолозите все още намират фрагменти от сгради със забележително красива запазена повърхност. В продължение на много векове декоративната мазилка е достойна декорация на домовете на забележителни граждани на целия свят. С течение на времето този тип стенни покрития сякаш започва да отстъпва пред по-лесни за нанасяне и евтини материали, но никога не губи напълно своята актуалност.

Декоративни-мазилки-2-мраморна

Не напразно казват, че всичко ново е добре забравено старо.

Методът за декориране на стаите с помощта на декоративни мазилки отново е част от ежедневието ни и популярността му расте непрекъснато. И това е съвсем заслужено – модерните декоративни настилки вече не са просто довършителен материал, а се създават с помощта на най-новите технологии и предлага атрактивни и ефектни решения както за фасади, така и за интериора.

С възможностите за постигане на различни декоративен ефекти, както и с разнообразният избор на финиш и текстура на стената, съвременните декоративни мазилки с право заслужават специално внимание. 

Ето и няколко идеи за прилагане на декоративните мазилки в съвременния интериорен дизайн.  

Декоративни покрития, имитиращи камък, за смела индустриална визия на интериора 

Разбира се, можете да заложите и на малко по-различна визия на стенното покритие което имитира камък или тухла. То е подходящо за различни интериорни решения, сред които и индустриалния интериорен дизайн, характерен с естетичното съчетание на тухлени стени с голи телени декоративни елементи, висящи крушки и фитинги, дори непокрити тръби. 

Декоративни-мазилки-3-измазване

Цветни стенни облицовки за класическо, романтично или младежко усещане

Ако залагате на класиката при оформлението на пространството, живописта ще добави елегантност и стил в интериора. Бихте могли чудесно да акцентирате класическа картина, поставяйки я на фона на декоративна боя или мазилка с гладка или фино текстурирана мазилка, решена в меки, неутрални тонове, като бяло, слонова кост, крем, шампанско, кайсия.  

Когато търсите уют и романтика, характерни за интериорите в стил Прованс, жизнерадостните живописни пейзажи ще добавят нежност и спокойствие. За пълна хармония, заложете на стенни покрития в нежни, естествени цветове, и леко текстурирана декоративна мазилка.

Нотка жизненост и акцент в интериора можете да добавите с помощта на обемни ярки рисунки, които се вписват прекрасно в интериори, решени в стил поп арт. Декоративни бои или текстурирани мазилки, решени в смели, ярки, младежки цветове, ще добавят енергия и фокус в интериора.

Не напразно казват, че всичко ново е добре забравено старо.

Декоративни покрития, имитиращи камък, за смела индустриална визия на интериора

Цветни стенни облицовки за класическо, романтично или младежко усещане

Още по темата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *