Ефектното завръщане на декоративните мазилки

Ефектното завръщане на декоративните мазилки

 

Методите за стенна облицовка с декоративни мазилки се прилагат активно още от времето на Древна Гърция и Рим. Археолозите все още намират фрагменти от сгради със забележително красива запазена повърхност. В продължение на много векове декоративната мазилка е достойна декорация на домовете на забележителни граждани на целия свят. С течение на времето този тип стенни покрития сякаш започва да отстъпва пред по-лесни за нанасяне и евтини материали, но никога не губи напълно своята актуалност.

Декоративни-мазилки-2-мраморна

Не напразно казват, че всичко ново е добре забравено старо.

Методът за декориране на стаите с помощта на декоративни мазилки отново е част от ежедневието ни и популярността му расте непрекъснато. И това е съвсем заслужено – модерните декоративни настилки вече не са просто довършителен материал, а се създават с помощта на най-новите технологии и предлага атрактивни и ефектни решения както за фасади, така и за интериора.

С възможностите за постигане на различни декоративен ефекти, както и с разнообразният избор на финиш и текстура на стената, съвременните декоративни мазилки с право заслужават специално внимание. 

Ето и няколко идеи за прилагане на декоративните мазилки в съвременния интериорен дизайн.  

Декоративни покрития, имитиращи камък, за смела индустриална визия на интериора 

Разбира се, можете да заложите и на малко по-различна визия на стенното покритие което имитира камък или тухла. То е подходящо за различни интериорни решения, сред които и индустриалния интериорен дизайн, характерен с естетичното съчетание на тухлени стени с голи телени декоративни елементи, висящи крушки и фитинги, дори непокрити тръби. 

Декоративни-мазилки-3-измазване

Цветни стенни облицовки за класическо, романтично или младежко усещане

Ако залагате на класиката при оформлението на пространството, живописта ще добави елегантност и стил в интериора. Бихте могли чудесно да акцентирате класическа картина, поставяйки я на фона на декоративна боя или мазилка с гладка или фино текстурирана мазилка, решена в меки, неутрални тонове, като бяло, слонова кост, крем, шампанско, кайсия.  

Когато търсите уют и романтика, характерни за интериорите в стил Прованс, жизнерадостните живописни пейзажи ще добавят нежност и спокойствие. За пълна хармония, заложете на стенни покрития в нежни, естествени цветове, и леко текстурирана декоративна мазилка.

Нотка жизненост и акцент в интериора можете да добавите с помощта на обемни ярки рисунки, които се вписват прекрасно в интериори, решени в стил поп арт. Декоративни бои или текстурирани мазилки, решени в смели, ярки, младежки цветове, ще добавят енергия и фокус в интериора.

Не напразно казват, че всичко ново е добре забравено старо.

Декоративни покрития, имитиращи камък, за смела индустриална визия на интериора

Цветни стенни облицовки за класическо, романтично или младежко усещане

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !