Красиви идеи за интериорен дизайн в апартамента

Красиви идеи за интериорен дизайн в апартамента

По традиция, при създаването на интериорния дизайн, независимо от типа подход, избран за него – минималистичен, или еклектичен, основните усилия са насочени към избора на обзавеждане, подреждането и декорацията на помещенията. В общия случай, мислейки за интериор, вниманието се насочва предимно към обзавеждането и неговите елементи, пропускайки факта, че комбинацията му с покритията на стените, пода и тавана са неразделна част от цялостното впечатление, което пространството създава. По тази причина, обикновено в стаите се залага на тапети, а когато се търси по-смело решение – дори ламинирани или дървени стенни панели. Стенните покрития с декоративни бои и мазилки сякаш често биват пренебрегвани – на тях се гледа като на бюджетен вариант, който не достатъчно атрактивен.

Обнадеждаваща тенденция напоследък е, че специалистите в областта на интериорния дизайн, все по-често включват декоративни бои и мазилки в своите модерните интериорни решения. Красивите резултати показват, че това не само е актуален подход, но напротив, може да придаде ефектен завършек и да постави акцент върху цялостното възприемане на помещението.

Декоративни-бои-и-мазилки-2-пример

Прилагане на декоративни бои и мазилки в малки интериорни пространства

Когато задачата ви е визуално разширяване на пространството, препоръчително е да се спрете на светли и меки нюанси и лека текстура на стенното покритие – гладка или фино гранулирана мазилка с дискретен декоративен модел в центъра. Всеки релеф създава обем, който визуално ще намали още повече малкото пространство. Декоративна боя или гладка мазилка с шарка, нанесена на тънък слой върху стената, е идеална за малки помещения.

Решения с декоративни бои и мазилки за просторни интериори 

Когато обзавеждате зали или големи помещения, в които не сте ограничени откъм пространство, можете да изберете атрактивната венецианска мазилка. Нейната класическа визия, характерна още от древността ще добави класа в помещението и ще създаде усещане за балната зала в двореца. 

Често в комбинация с венецианската мазилка, се използват декоративни фризове и стенни акценти със златист оттенък, разбира се, ако това не противоречи на цялостната визия на помещението и очакванията на обитателите му. Вижте повече за варови мазилки

Прилагане на декоративни бои и мазилки в малки интериорни пространства

Решения с декоративни бои и мазилки за просторни интериори

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !