Истина или измислица – 5 неща, които може би сте чували за венецианската мазилка

венецианската мазилка - 5 неща, които е добре да знаетеМного хора използват термина „венецианска мазилка“, но какво всъщност означава той?

 

1. Чували сте: „венецианската мазилка е изкуствено покритие.

 

Истината: Автентичното венецианско покритие не е изкуствено. Всъщност е най-автентичното фурнирно покритие, което можете да имате. Когато полагате венецианска мазилка, тя накрая ще се върне в оригиналното си състояние, което е варовик и мрамор, т.е. камък.

 

2. Чували сте: „Можеш да купиш венецианска мазилка навсякъде”.

 

Истината: Ще намерите продукти, които имат надпис „венецианска мазилка“, но те всъщност са съставени от акрилни полимери и гипс/глина. Докато тези синтетични мазилки ви приличат на венецианските, от нашия опит можем да ви кажем, че синтетиките избеляват с времето и по-скоро ефекта прилича на стара боядисана стена. Синтетичните мазилки са по-близки по структура и съдържание на боя, от колкото на камъчна основа.

 

3. Чували сте: „не може да се полага в баня или на каквато и да е повърхност, която се мокри постоянно.

 

Истината: Истинската италианска мазилка е всъщност чудесен избор за такива повърхности. Варовиковите мазилки се държат изключително добре на влажен климат като позволяват на водата попаднала на върхи повърхността да се изпари бързо. Това е тъкмо причината те да се наричат „Венециански мазилки“ – успешно толерират влагата, дори и върху повърхностите на канали, точно като във Венеция. Други повърхности абсорбират влага и я задържат.

 

4. Чували сте: „Всеки може да положи Венецианска мазилка в дома си".

 

Истината: Да, това е вярно. Но да я положите добре е съвсем друга задача. Определено не казваме, че няма да станете професионалист някой ден, но горещо ви препоръчваме да използвате услугите на професионалист за работата.

 

5. "Много е лъскава".

 

Да, този тип мазилка има изключително естествен блясък, който се появява след натиск при полагането й. Колкото повече компресия, толкова по-бляскава е повърхността. Въпреки това, натуралните варовикови мазилки могат да бъдат нанасяни и с матов ефект или гланциран такъв, в зависимост как е използван материала.

 

За разлика от боите, които трябва да бъдат нанасяни няколкократно, венецианската мазилка се полага само веднъж. Материалът се „лекува“ сам с времето и не се налага неговото освежаване. Също така е устойчив на напуквания, което прави повърхностите издържливи на времето.

 

Имате още въпроси? Чувствайте се свободни да питате! Ще се опитаме да бъдем максимално изчерпателни по въпроса. Посетете нашите магазини и вземете всички материали, от които имате нужда,  обадете ни се или ни изпратете запитване от формата.

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !