Как да създадете парижкия стил в интериора? /част 2/

Венецианската мазилка във френски интериор

 

Невероятната френска столица, в която всеки би се влюбил пленява не само на модните подиуми, но и у дома. Съществуват различни начини за нанасяне на вътрешни мазилки или мазилки за коридор. Античната венецианската мазилка, винтидж аксесоарите и класическите белези на една непреходна култура остават вкоренени, дори в интериора и екстериора на парижките домове, за да дадат поредното доказателство, че Париж е град на модата.

 

  • Дългите падащи завеси

 

Завесите и венецианската мазилка

 

Дългите завеси крият изтънченост и винаги са навявали романтични нотки в интериора. Точно затова са и една от запазените марки на парижкия стил. Без значение, дали изберете бледи нюанси или ярки и модерни тонове, завесите, докосващи елегантно пода, са стилно решение във  всеки дом.

 

  • Пухкавите килимчета

 

Бяла и нежна венецианска мазилка

 

Малък или заемащ голяма част от стаята, килимът определено внася уют в едно помещение. Той може и да се явява акцент в една стая, ако е в ярък цвят, изпъкващ на останалия интериор.Каквато и подова настилка да имате, килимът е добро решение, особено, ако е съчетан правилно с нюансите в интериора.

 

  • Винтидж детайли

 

Париж и венецианската мазилка

 

Винтидж излъчването не може да бъде ппропуснато, когато говорим за френски шик. Тук, разбира се, изборът е голям – винтидж мека мебел, маси, лампиони, аксесоари, спалня, завеси, абажур – може да потърсите, дори в интернет пространството интересни винтидж украшения, които да подхождат на стила ви.

 

  • Вечната романтична визия

 

Венецианска мазилка и стил

 

Розовите нотки в аксесоарите могат да придадат така желания романтичен вид на интериора. Имайте предвид обаче, че макар Париж да е най-романитчният град, то на практика парижките апартаменти рядко  залагат на онази приказна и нежна романтика. Напротив, френският шик е фокусиран главно върху висшата мода в интериора, успешно съчетаваща в себе си модернистичното влияние и традиционната култура на този стар град. Затова за декорация за стена, изберете изцяло белите стени, покрити с венецианска мазилка, които са един от символите на парижките апартаменти.

 

  • От любов към изкуството

 

Венецианска мазилка в спалнята

 

Венецианската мазилка и изкуството

 

Няма как да пресъздадете парижкия стил у дома, ако не позиционирате поне едно произведение на изкуството във всекидневната или коридора си. Разбира се, може да заложите на едрия мащаб в картините и да изберете някоя, която да бъде на фокус в стаята. А, ако сте почитатели на ретро визията на интериора, то малките картини, разпръснати по стените са перфектния сантиментален щрих.

 

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !