Травертино – ренесансова визия с италиански привкус

Травертино – ренесансова визия с италиански привкус 

 

Визията на травертино мазилката имитира римския травертинов мрамор – един от най-популярните и харесвани видове италиански мрамор. 

Травертино-мазилка-3-сива

Акцентирайте на стените с травертино

Когато искате акцентът да поставите акцент, постигайки по този начин по-драматична визия, меките сенки, които са характерни за декоративното травертино покритие, ще ви помогнат да постигнете желаният резултат. 

Освен това, тези меки сенки спомагат за това травертино мазилката изглежда груба и релефна. Това обаче е само част от визуалният ефект, който е  част от очарованието на това покритие. Въпреки начина, по който изглеждат, стените, върху които е положен този тип мазилка, всъщност са гладки на допир.

Декоративни възможности на травертино

Мазилката травертино ви позволява постигане два основни декоративни ефекта на стените: 

  • Romano – класическа визия, характерна за естетиката на италианския Ренесанс и запазила очарованието и актуалността и до днес, и 

  • Toscano, който добавя към традиционния завършек усещане за модерност и съвременност.

Разбира се, всеки от двата декоративни ефекта на травертино мазилка предлага разнообразие от допълнителни възможности за адаптация в зависимост от вашите нужди. Разгледайте предлаганите от Novacolor  видове травертино мазилка – със сигурност ще откриете вариация,  която ще отговори изцяло на вашите очаквания. 

Траверно-мазилка-2-полагане

Приложение на травертино в екстериора и интериора

Мазилка травертино може да бъде използвана както за интериорни, така и за екстериорни стенни покрития. Разбира се, в зависимост от приложението си, мазилката трябва да бъде пригодена, така че да отговаря на изискванията на околната среда. Това важи особено, когато се полага травертино върху фасадни стени, където изискванията към покритието са много по-високи.

Екологичност и безопасност на травертино мазилка

Традиционната мазилка травертино е на варова основа, съответно предлага всички предимства на този материал. Съвременните травертино мазилки могат да бъдат с различна основа, както и да имат разнообразни добавки, които променят характеристиките на този тип мазилка, като я правят по-подходяща за определени типове приложения. 

Цветови вариации

Обичайно, когато се избира мазилка травертино, предпочитанията за естествени цветове, по-скоро землисти (жълтеникаво, бежово, кремаво) и бяло. Естествено, това е въпрос на лично предпочитание и по тази причина, можете да изберете травертино мазилка с добавени пигменти в различни цветове и с разнообразни вариации на декора. Вижте още варови мазилки

Акцентирайте на стените с травертино

Декоративни възможности на травертино

Приложение на травертино в екстериора и интериора

Екологичност и безопасност на травертино мазилка

Цветови вариации

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, МОЛЯ ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ МАГАЗИНЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН
от 10. 8 . 2023 - до 22. 8.2023 включително
В ТЕЗИ ПЕРИОДИ ИЗПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ ПОРЪЧКИ  И ЗАПИТВАНИЯ НА МЕЙЛ:

cap@gttbg.com

ИЗВИНЕТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !